Децата от ДГ „Щастливо детство“ учиха с полицай за безопасността на движението

март 13, 2024 ahmakova

Децата от ДГ „Щастливо детство“ учиха с полицай за безопасността на движението

Срещата на децата с полицейски служител се състоя в рамките на инициатива, провеждана от Министерството на вътрешните работи, за повишаване знанията и уменията на подрастващите в направление „пътна безопасност“ и механизма за сътрудничество между МВР и министерството на образованието.

По интересен и забавен начин младши полицейски инспектор Росица Милчева, служител в РУ – Ветово, разясни на децата основните правила, които те трябва за знаят и да прилагат като участници в движението – пешеходци, водачи на велосипеди, на ролери и тротинетки и т.н.

С готовност възпитаниците на „Щастливо детство“ се включиха активно в тематичните, ролеви игри, които се проведоха на предварително подготвено трасе и показаха завидни знания и умения, усвоени по време на заниманията в детската градина. Освен това децата успяха да изненадат полицейски инспектор Милчева, като й показаха своите отлични познания за местата и начините за безопасно пресичане, както и за цветовете на светофарните уредби и значението им. Тя от своя страна им припомни още защо трябва да ползват обезопасителни колани в колите, защо да слагат каски и кои са основните правила, които задължително да спазват в конкретни ситуации по време на игрите, за да са в безопасност на пътя.